Fizioterapija Vitaholis

Fizioterapija Vitaholis je zasebna fizioterapija, katere delo je namenjeno predvsem ljudem s težavami in bolečinami v gibalnem sistemu. Naš način dela je individualen, saj le tako lahko obravnavamo različne vzroke bolečin in različne reakcije posameznika na bolečino in terapijo. Pri svojem delu poleg klasične fizioterapije uporabljamo predvsem manualne terapevtske tehnike, v pomoč pa so nam tudi sodobne fizioterapevtske aparature. 

Vitaholis Fizioterapija je vpisana v register zasebnih zdravstvenih delavcev pri Ministrstvu za zdravje in ima uradno dovoljenje za izvajanje storitev fizioterapije. Nimamo sklenjene pogodbe z ZZZS, zato so naše storitve samoplačniške in ne sprejemamo delovnih nalogov. Naša prednost pred javnimi zdravstvenimi zavodi je ta, da čakalne dobe ni.

Naša ordinacija za fizioterapijo se nahaja v Ljubljani, na Linhartovi cesti 40 v Zupančičevi jami za Bežigradom.

Do nas se lahko pripeljete s kolesom, z mestnim avtobusom, z vlakom (izstop za smer Bežigrad) ali avtom. Parkiranje je možno na plačljivih javnih parkiriščih v ulici pred ordinacijo.

Za starejše in nepokretne bolnike izvajamo tudi fizioterapijo na domu na lokaciji Ljubljana Bežigrad in Center po predhodnem dogovoru na naslovu stranke.

Če vi ali vaši starši potrebujete pomoč fizioterapevtke na vašem domu, pokličite in se naročite.

Terapevtka

Barbara Kvaternik, diplomirana fizioterapevtka.

Po opravljeni diplomi in strokovnem izpitu sem se zaposlila v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer sem v 7 letih pridobila izkušnje s področja ambulantne fizioterapije. Vseskozi sem se tudi samostojno strokovno usposabljala na različnih podiplomskih izobraževanjih. Vedno bolj so me navduševale komplementarne metode zdravljenja, zato sem svoje medicinsko znanje s pridom nadgrajevala z različnimi manualno-diagnostičnimi in zdraviteljskimi tehnikami.

Imam specialna znanja iz ortopedske medicine in številne izkušnje in uspehe pri zdravljenju težav s hrbtenico (zdrsi medvretenčnih ploščic, poškodbe…), športnih poškodb (pri nogometu, plesu, odbojki…) in pooperativno fizioterapijo.

Svoje znanje sem nadgradila na številnih strokovnih izobraževanjih in delavnicah:

 • izvajanje zdravstveno-vzgojnih programov v praksi,
 • šola za osteoporozo,
 • sodobne metode rehabilitacije športnikov,
 • rehabilitacija po športnih poškodbah,
 • ambulantna fizioterapija,
 • tečaj za naziv Bownove terapevtke s certifikatom (1. in 2. stopnja),
 • izobraževanja za naziv kraniosakralne terapevtke s pridobljenim certifikatom,
 • trigger point terapija osnovni in nadaljevalni tečaj,
 • integrativne manualne tehnike,
 • tečaj za vodnico nordijske hoje,
 • principi pilatesa in uporaba v fizioterapiji,
 • tečaj za naziv inštruktorja aerobike na Fakulteti za šport,
 • seminar za avtentični kinezio taping,
 • diploma iz Cyriax ortopedske medicine.

Delo samostojne podjetnice mi predstavlja velik izziv, zato v svojem delu neizmerno uživam, poleg tega pa tudi uspešno sodelujem kot zunanja sodelavka z fitnes centri, športnimi društvi, društvi invalidov …

Pristop, ki ga uporabljam pri svojem delu, je celosten – vedno boste individualno obravnavani, čas bo namenjen le vašim željam. Prilagodila se bom vašim težavam, razvoju in poteku zdravljenja. Skupaj se bomo odločili o primerni terapiji ali sprostitvenem postopku, ki bo v največji možni meri ustrezal vašim potrebam in izpolnil vaša pričakovanja.

Naše zadovoljne stranke

Nekega jutra sem se zbudil s hudimi bolečinami in zategnjenostjo v vratu, glave praktično nisem mogel obrniti. Čutil sem, da izvira bolečina nekje iz mišic, zato sem takoj pomislil na masažo. Sem pa še isti dan srečal sosedo, ki je zaradi bolečin v vratu že hodila na triger point terapijo, ki je pri tovrstnih težavah zelo učinkovita. Posredovala mi je kontakt od ga. fizioterapevtke Barbare in res sem se odločil za TRIGER POINT TERAPIJO. Bolečina in zategnjenost je popustila v 2-3 dneh in počutil sem se sproščenega. Zelo sem hvaležen za takšen strokoven in topel pristop, ki ga ima ga. Barbara. Svoje stanje občasno vzdržujem z manualnimi terapijami.

Mama je doma padla na kolk in si ga zlomila. Zdravniki so rekli, da poškodba ni za operacijo, in svetovali le hojo s pomočjo hodulje do bolečine. Iz naslova zdravstvenega zavarovanja storitve fizioterapevtov na domu niso krite, zato sem moral poiskati drugo rešitev. V zdravstvenem domu so mi dali kontakt gospe Kvaternik, zasebne fizioterapevtke. Dogovorili smo se za obisk in fizioterapevtka je vsak drug dan prihajala k mami, jo naučila hoditi s pomočjo hodulje in z njo izvajala terapevtske vaje. Zelo smo ji hvaležni, da je postavila mamo na noge, žal bi brez njene pomoči mamo fizično zelo oslabela, niti hoditi ne bi znala. Tako je po mesecu dni lahko pričela s fizioterapijo v zdravstvenem domu. Toplo priporočam vsem, ki potrebujejo strokovno pomoč na domu.

Po aplikaciji kinesio trakov sem se počutila zares odlično. Bolečina v križu mi je popustila, tako da me ni bolelo niti ko sem stala ali hodila. V kombinaciji z manualno terapijo so trakci res zelo učinkoviti.

Če človek ne zna poslušati svojega telesa, ga le-to kaj kmalu spomni nase…, a takrat je lahko že precej pozno! Tudi meni se je to zgodilo; neke noči sem se zbudila zaradi neznosne bolečine na levi polovici telesa. Bolečina je bila tako močna, da se nisem mogla premakniti. Najprej sem pomislila, da me je kap… pri 35-ih?! S pomočjo moža sem se uspela skobacati k zdravniku, kjer sem dobila protibolečinsko terapijo (ketonal). Takoj sem se zavedala, da terapija s ketonalom ne bo najboljša izbira za moj razdraženi želodec. Poklicala sem Barbaro in takrat se je začela najina skupna pot… Kaj takega še nisem doživela; med terapijo sem padla v globok spanec; sprostitev kot je še nisem doživela. Že takoj po B/KS terapiji sem lahko obračala glavo v vse smeri. Od takrat za vsako tegobo, ki jo pripisujem stresu in preobremenjenosti najdem olajšanje v bownovi terapiji. Sem človek, ki se sam ne zna sproščati. Stres, kateremu sem podvržena pa pušča na meni vidne posledice. Vse življenje bom hvaležna Barbari, ki mi pomaga, da mi telo ne »zablokira«. Na BT se globoko sprostim, tako globoko, da včasih tudi zaspim. V telesu se mi dogajajo neverjetne reakcije na terapijo. Na eni od terapij (potem ko sem jo za 3 mesece zanemarila), so se mi v nekem trenutku ulile solze in začutila sem potrebo, da bi se zjokala na ves glas- kot da se mi je odprla energetska zapora! Po BT lahko premikam gore; če me je včeraj neka stvar spravila ob živce, po BT povsem bolj konstruktivno in racionalno reagiram. Ko sem imela akutne težave z vratno hrbtenico sem redno obiskovala terapije (5x v enem mesecu). Naslednji mesec nisem imela menstruacije, dobila sem jo šele 40 dan. Še eden izmed znakov, da telo po bownovi terapiji dela procese uravnavanja v telesu in tako vpliva na spremembe v hormonskem sistemu. Se pravi telo naredi kar potrebuje.

Pred približno letom in pol sem pri kolesarjenju začutil pekočo bolečino v predelu lopatice. Bolečina se je ponavljala vsakič ko sem se peljal s kolesom, zaradi česar sem sčasoma moral svojo priljubljeno rekreacijo opustiti. Po obisku pri zdravniku in vseh mogočih masažah in tretmajih je bolečina še kar vztrajala. Po nasvetu sodelavca sem se odločil za Bownovo terapijo pri ga Kvaternik. Opravil sem 4 terapije. Terapije so zelo sproščujoče in neboleče. Po zaključku terapij bolečina sicer ni takoj popustila, vendar pa je kasneje po približno mesecu dni izzvenela tako da lahko sedaj z veseljem uživam v kolesarjenju. Hvala ga. Barbari za pomoč.

Z bownovo terapijo sem se prvič srečal, ko sem imel težave z gibljivostjo rame kljub operaciji. Za terapijo me ja navdušil prijatelj, ki je imel pozitivne izkušnje s tovrstno terapijo. Svetoval mi je, naj obiščem bownovo terapevtko Barbara Šepetavc, ki je po izobrazbi tudi dipl. fizioterapevtka. Ker sem bil prepričan, da si s terapijo lahko samo koristim, in jo izvaja strokovno usposobljena oseba, sem se za terapijo odločil brez pomislekov. Presenetilo me je samo izvajanje te nežne manualne terapije. Predvsem to, kako sem se med samo terapijo sprostil. Skupno sem opravil 6 terapij, po prvih 2 terapijah sem imel reakcijo, tako da sem bil precej utrujen, tudi rama me je malce bolela. Barbara mi je razložila, da je v začetnih terapijah to zelo pogosto. Po 3 terapiji pa me je rama nehala boleti, celoten predel okrog ramena in vratu je postal bolj sproščen, gibljivost ramena se mi je izboljšala za cca 50%. Sedaj redno igram tenis, občasno grem še na kakšno obnovitveno terapijo, saj mi bownova terapija pomaga lajšati težave, ki so posledica športnih poškodb ali nategov, hkrati pa je odličen način za sprostitev. Všeč mi je ker je obravnava problema celostna. Močno priporočam vsem športnikom.

Osebno mi bownova terapija (že od samega začetka) zelo pomaga pri premagovanju težav z bolečinami v predelu hrbtenice oz. trtice. Kljub temu da so bolečine pri meni prisotne kar pogosto, s pomočjo redne terapije in vaj lažje prenašam bolečine – brez nje bi po vsej verjetnosti težko shajala. Tako lažje opravljam vsakodnevne obveznosti in se napolnim z pozitivno energijo.

Kot zelo pozitiven učinek je imela terapija na lajšanje migrenskih napadov oz. glavobolov z vrtoglavicami.

Če priznam še nikoli v življenju nisem bila tako sproščena po končani terapiji – če povem po domače se med terapijo čisto “odklopim”.

Osebno pa sem mnenja, da se z pomočjo te alternativne metode zdravljenja lahko pripomore do učinkovitejšega in lažjega okrevanja – ne glede za kakšno zdravstveno težavo gre. Kljub temu da vedno ne moremo odpraviti težav dokončno, si lahko težave lajšamo in uspešno živimo in shajamo z njimi. TINA C.

Darilni bon

Bi radi razveselili svoje najbližje, pa ne veste, kaj jim podariti?

Darilnega bona za naše storitve bodo prav gotovo veseli, saj si bodo z njim lahko pomagali pri morebitnih zdravstvenih težavah ali pa si privoščili zgolj sprostitev z antistres terapijo. Naročite lahko vrednostni bon ali pa izbereto vrsto terapije. Če ne veste, kaj izbrati, me pokličite in skupaj bomo našli idealno kombinacijo za darilo.

Naročen bon lahko prevzamete osebno na naši lokaciji na Linhartovi cesti 40 v Ljubljani ali po dogovoru tudi po pošti. Plačilo je možno v gotovini ob prevzemu. Veljavnost bona je 12 mesecev od dneva nakupa.

Termin za koriščenje darilnega bona je potrebno rezervirati po telefonu 031 308 283 ali po e-pošti info@fizioterapija-vitaholis.si

Izplačilo vrednosti bona v gotovini ni mogoče.